Blogoverzicht

 • 8
  Nov

  De juridische kant van ‘de Cloud’

  Cloud is een term die voor diverse ICT-diensten wordt gebruikt en welke je in juridisch opzicht alleen kunt gebruiken indien je goed omschrijft wat er met de Cloud wordt bedoeld. Onder Cloud worden meerdere services verstaan zoals SaaS, PaaS en IaaS.
  Lees verder...
 • 15
  Oct

  Vacature junior accountmanager binnendienst

  Voor onze partnerorganisatie Software Borg zijn wij op zoek naar een junior accountmanager binnendienst. Ben je recent afgestudeerd of heb je enige jaren werkervaring in een commerciële functie en ben je op zoek naar een uitdagende functie bij een innovatief bedrijf?
  Lees verder...
 • 4
  Oct

  Identificatie betrokkenen bij uitoefening AVG-rechten

  Wie persoonsgegevens verwerkt dient rekening te houden met de rechten van betrokkenen. Op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) hebben betrokkenen meer mogelijkheden om voor zichzelf op te komen als hun persoonsgegevens worden verwerkt. Maar hoe weet je zeker dat het daadwerkelijk de betrokkene betreft die zijn rechten wil uitoefenen?
  Lees verder...
 • 3
  Apr

  “Duizenden sportclubs niet klaar voor nieuwe privacywet”

  Veel sportclubs schijnen de administratie over hun gegevensverwerkingen nog niet op orde te hebben, zo meldt het AD. Want ja, ook sportclubs moeten vanaf 25 mei 2018 aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voldoen. En dat geldt niet alleen voor sportclubs, maar ook voor andere verenigingen, stichtingen en alle andere instellingen, samenwerkingsvormen, bedrijven en individuen die persoonsgegevens verwerken.
  Lees verder...
 • 5
  Mar

  Creative Commons-licentie

  Laatst nog een mooi stukje geschreven? Inhoudelijk sterk? Fijne opmaak? Jammer dat het dan onder de ‘gewone’ auteursrechtenregeling, behoudens een paar uitzonderingen, niet zonder toestemming door anderen verder verspreid mag worden. Creative Commons-licenties bieden daar gelukkig een goede oplossing voor.
  Lees verder...
 • 11
  Jan

  Vacature IT-jurist

  Wij zoeken op dit moment een IT-jurist met minimaal een afgeronde (HBO-) rechtenstudie, bij voorkeur op het gebied van Recht & ICT.
  Lees verder...
 • 25
  Oct

  Privacy op scholen - AVG

  Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming van toepassing. Uiteraard zal de AVG ook gelden voor scholen, nu deze gegevens van leerlingen verwerken. Dat betekent dat scholen rekening zullen moeten houden met de beginselen van de AVG.
  Lees verder...
 • 20
  Oct

  Stichting IT-notaris en NVBI organiseren symposium op 7 november 2017

  Een informatief symposium, met twee lustrums als feestelijke aanleiding. Thema: hoe beschermen en waarderen we intellectueel eigendom in de huidige informatiemaatschappij? Het IT-notariaat biedt uitkomst, versterkt door de onafhankelijk informatica-deskundigen van de NVBI.
  Lees verder...