Blogoverzicht

 • 11
  Jun

  De zorgplicht van de IT-dienstverlener en hoe te handelen

  Het als IT-dienstverlener eenvoudig accepteren van een afwijzing van voorgestelde, cruciale beveiligingsmaatregelen door een klant ontslaat de dienstverlener niet zomaar van enige verantwoordelijkheid als het toch misgaat; informeren, bij herhaling, en uitdrukkelijke acceptatie van de klant van risico’s, zijn voorwaarden om toch aan je zorgplicht te voldoen!
  Lees verder...
 • 21
  Jan

  Vacature IT-jurist

  Wij zoeken op dit moment een IT-jurist met een afgeronde rechtenstudie, bij voorkeur op het gebied van Recht & ICT.
  Lees verder...
 • 13
  Dec

  Cookies & de juiste ingredïenten

  Over tracking cookies en de juiste manier van toestemming vragen.
  Lees verder...
 • 25
  Nov

  De ePrivacy Verordening: 2020?

  Afgelopen vrijdag is er door de lidstaten (specifiek de ‘Permanent Representatives Committee of the Council of the European Union’ (COREPER) gestemd over een nieuwe versie van de ePrivacy Verordening. Deze COREPER heeft de nieuwe versie weggestemd.
  Lees verder...
 • 19
  Nov

  Wat te doen na dreigbrief van Business Software Alliance (BSA) of andere ‘softwarepolitie’?

  Op maandag 18 november kwamen wij een artikel tegen in het Financieel Dagblad met als titel “Jaarlijks zo'n honderd invallen bij bedrijven wegens illegale software”. Wat ons opviel in dit bericht is dat er geen advies wordt gegeven over hoe nu te handelen als ontvanger van zo’n brief van de BSA.
  Lees verder...
 • 31
  Oct

  Wat u nodig heeft voor het succesvol exploiteren van uw software

  Voordat u kunt gaan beginnen met het exploiteren van uw software is het belangrijk dat u de eigendom van de broncode heeft. Om vervolgens de exploitatie succesvol te laten zijn vanuit dezelfde rechtspersoon als waarin de auteursrechten van de broncode zitten heeft u een aantal stukken nodig.
  Lees verder...
 • 10
  Oct

  Testen met persoonsgegevens

  Mogen organisaties na de inwerkingtreding van de AVG nog wel testen met echte klantgegevens? Als binnen een organisatie persoonsgegevens worden verwerkt, moet vooraf worden geformuleerd voor welk doel deze verwerking plaatsvindt, en op basis van welke grondslag.
  Lees verder...
 • 19
  Sep

  Eigendom van de broncode

  U heeft software ontwikkeld en nu wilt u die software gaan exploiteren. Van belang is dan natuurlijk of u deze wel kan en mag gaan exploiteren. Voor het antwoord op die vraag moet gekeken worden naar het eigendom van de software. Specifieker: bent u rechthebbende ten aanzien van de auteursrechten op de broncode?
  Lees verder...