Blogoverzicht

 • 3
  Apr

  “Duizenden sportclubs niet klaar voor nieuwe privacywet”

  Veel sportclubs schijnen de administratie over hun gegevensverwerkingen nog niet op orde te hebben, zo meldt het AD. Want ja, ook sportclubs moeten vanaf 25 mei 2018 aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voldoen. En dat geldt niet alleen voor sportclubs, maar ook voor andere verenigingen, stichtingen en alle andere instellingen, samenwerkingsvormen, bedrijven en individuen die persoonsgegevens verwerken.
  Lees verder...
 • 5
  Mar

  Creative Commons-licentie

  Laatst nog een mooi stukje geschreven? Inhoudelijk sterk? Fijne opmaak? Jammer dat het dan onder de ‘gewone’ auteursrechtenregeling, behoudens een paar uitzonderingen, niet zonder toestemming door anderen verder verspreid mag worden. Creative Commons-licenties bieden daar gelukkig een goede oplossing voor.
  Lees verder...
 • 11
  Jan

  Vacature IT-jurist

  Wij zoeken op dit moment een IT-jurist met minimaal een afgeronde (HBO-) rechtenstudie, bij voorkeur op het gebied van Recht & ICT.
  Lees verder...
 • 25
  Oct

  Privacy op scholen - AVG

  Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming van toepassing. Uiteraard zal de AVG ook gelden voor scholen, nu deze gegevens van leerlingen verwerken. Dat betekent dat scholen rekening zullen moeten houden met de beginselen van de AVG.
  Lees verder...
 • 20
  Oct

  Stichting IT-notaris en NVBI organiseren symposium op 7 november 2017

  Een informatief symposium, met twee lustrums als feestelijke aanleiding. Thema: hoe beschermen en waarderen we intellectueel eigendom in de huidige informatiemaatschappij? Het IT-notariaat biedt uitkomst, versterkt door de onafhankelijk informatica-deskundigen van de NVBI.
  Lees verder...
 • 12
  Oct

  Hoe gaat Netflix om met jouw persoonsgegevens?

  Alleen in Nederland heeft Netflix al meer dan 2 miljoen gebruikers, wereldwijd meer dan 100 miljoen. Als je gebruik maakt van Netflix, maakt Netflix gebruik van je persoonsgegevens en kunnen jouw gegevens worden verstrekt aan derden.
  Lees verder...
 • 10
  Oct

  Handhaving van auteursrechten op software

  Onlangs heeft een rechter zich uitgesproken over een casus met betrekking tot handhaving van auteursrecht op software. In de casus ging het om een incasso- en deurwaarderskantoor, die een webdesignbureau opdracht heeft gegeven tot het ontwikkelen van een gebruikersportal voor hun kantoor. Uiteindelijk ontstaat echter conflict over de auteursrechten op de software.
  Lees verder...
 • 5
  Oct

  De IT-jurist spreekt bij het ICT Accountancy Jaarcongres 1 november 2017

  Op woensdag 1 november 2017 wordt voor het 16e jaar op rij het ICT Accountancy Jaarcongres gehouden. Ook deze keer zal De IT-jurist een gedeelte van deze dag voor zijn rekening nemen, dit jaar op het gebied van de privacywetgeving.
  Lees verder...