Blogoverzicht

 • 11
  Dec

  Een casus over een fuikwebsite

  Onlangs sprak de rechter zich uit over een zaak, waarbij er sprake was een zogenaamde fuikwebsite. Een fuikwebsite is een site, die onafhankelijkheid en deskundigheid suggereert, zonder dat het duidelijk wordt gemaakt, dat er feitelijk maar één marktpartij achter zit.
  Lees verder...
 • 10
  Dec

  Auteursrecht op inrichting van een website

  In een recente zaak heeft de rechter zich uitgesproken of er sprake was van inbreuk op auteursrechten op inrichting van een website. In deze zaak ging het om een echtpaar, waarbij de vrouw een eenmanszaak heeft voor het verhandelen van bronzen beelden en sculpturen o.a. middels een website.
  Lees verder...
 • 9
  Dec

  Snapchat, de juridische voorwaarden

  Niet zo lang geleden heeft Snapchat zijn “Terms of Service” gewijzigd. Wat betekent dat voor de gebruikers van Snapchat?
  Lees verder...
 • 8
  Dec

  Wat staat er nu echt in de Facebookvoorwaarden?

  De afgelopen tijd komen we weer veel berichten tegen op Facebook, met verklaringen van Facebook-gebruikers, waarbij zij aangeven, dat de door hen op Facebook geplaatste content niet zo maar door Facebook mag worden gebruikt.
  Lees verder...
 • 2
  Dec

  Het crediteurenakkoord in de IT-branche

  Indien u softwareleverancier bent en u verkeert in financiële problemen, dan kunt u een zogenaamd crediteurenakkoord proberen te sluiten met uw crediteuren. U doet uw crediteuren bijvoorbeeld een aanbod, dat zij genoegen nemen met 20% van de oorspronkelijke vordering tegen finale kwijting, waarbij u aangeeft dat een faillissement zeer realistisch is, wanneer zij niet akkoord gaan met uw voorstel.
  Lees verder...
 • 27
  Nov

  Kun je pandrecht op een merk vestigen?

  Onlangs kregen wij via één van de IT-notarissen waar we mee samenwerken de vraag van een accountant door, die wilde weten of het ook mogelijk is om een pandrecht te vestigen op een merk. Dit is uiteraard mogelijk, hieronder volgt een uitleg van de procedure.
  Lees verder...
 • 26
  Nov

  Juridische aspecten van 3D printen

  Volgens Wikipedia is een 3D printer: een apparaat dat op basis van digitale "bouwtekeningen" (computerbestanden) driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag na laag op te bouwen. Uiteraard zijn er juridische aspecten van belang bij het 3D printen, in dit artikel wordt een kort overzicht gegeven.
  Lees verder...
 • 17
  Nov

  ICT trends 2016 vanuit IT-juridisch perspectief

  In dit artikel zullen een aantal trends vanuit IT-juridisch perspectief worden besproken, waarvan wij verwachten dat die in 2016 bij veel organisaties hoog op de agenda zullen komen.
  Lees verder...