Blogoverzicht

 • 7
  Jul

  Overdracht auteursrecht op software: wat gebeurt er met mijn licentie?

  De overdracht van een auteursrecht op software hebben we op onze blog wel eens vaker besproken. Het auteursrecht, de basis van de licenties (gebruiksrechten) software, is vatbaar voor overdracht. De licentienemer heeft een gebruiksrecht. Welke rechtspositie heeft hij tegen over de verkrijger van het auteursrecht?
  Lees verder...
 • 2
  Jul

  Escrow in windmolenbranche

  Via onze partners Software Borg en de IT-notaris kwamen wij onlangs in contact met een grote Nederlandse investeringsmaatschappij, actief in duurzame energie. Deze investeringsmaatschappij investeert aanzienlijk in de bouw van een windmolenpark nabij Rotterdam.
  Lees verder...
 • 1
  Jul

  Outsourcing van riskmanagement

  Steeds vaker wordt De IT-jurist gevraagd door grote organisaties om ondersteuning te bieden bij het riskmanagement van IT-projecten. In dat geval gaat het om klanten, die meerdere softwarepakketten in beheer, dan wel licentie hebben.
  Lees verder...
 • 26
  Jun

  Wat doet een IT-makelaar?

  De huizenmarkt kent de makelaar, die ondersteuning biedt bij aan- en verkoop van een huis. Er is behoefte aan deze dienstverlening, omdat niet iedereen verstand heeft van de huizenmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. In de IT bestaat deze dienstverlening ook: de IT-makelaar.
  Lees verder...
 • 25
  Jun

  Hoe taxeer je software?

  De handel is software is een handel in rechten. Dit betekent ook, dat men steeds vaker stil staat bij de waarde van een softwareprogramma.
  Lees verder...
 • 23
  Jun

  Het notariaat digitaliseert

  De IT-jurist bv is benaderd door Aaron Bouman, een student van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys, die als scriptieonderwerp heeft: “Het notariaat digitaliseert”.
  Lees verder...
 • 16
  Jun

  Juridische aspecten van Internet of Things (IoT)

  Volgens de definitie van Oxford Dictionairies is Internet of Things (IoT): “Een voorgestelde ontwikkeling van het internet, waarbij alledaagse voorwerpen zijn verbonden met het netwerk en gegevens kunnen uitwisselen.”
  Lees verder...
 • 15
  Jun

  Hoe zit het met auteursrechten op apps?

  Dat je goede afspraken moet maken met een app-ontwikkelaar als jezelf bedenker bent van een app, blijkt uit een recente casus.
  Lees verder...