Blogoverzicht

 • 2
  Mar

  Hoe ga je verstandig om met wachtwoorden?

  Iedereen heeft tegenwoordig minimaal één wachtwoord wat ze moeten onthouden, maar er zijn genoeg mensen, die meer dan 10 wachtwoorden moeten onthouden voor allerlei verschillende accounts. Hoe ga je nou verstandig om met wachtwoorden?
  Lees verder...
 • 1
  Mar

  Hoe registreer je een merk?

  Met een merk kunt u uw producten of diensten onderscheiden van die van uw concurrenten. Een merk wordt pas beschermd, nadat het is geregistreerd. Hoe werkt een dergelijke registratie?
  Lees verder...
 • 28
  Feb

  Hoe werkt cloud escrow?

  Cloud computing krijgt steeds meer marktaandeel in de informatiemaatschappij. Voor continuïteit is een multidisciplinaire aanpak nodig: niet alleen juridisch, maar ook niet alleen technisch.
  Lees verder...
 • 25
  Feb

  Hoe ga je om met beheer van rechten op software?

  In dit artikel staat de eigendom van software centraal en het bijzonder de wijze waarop dit eigendom kan worden beheerd. Onderdeel van de levensloop van een softwareproduct is namelijk de verkrijging van het auteursrecht, die wordt geregeld in de Auteurswet (Aw).
  Lees verder...
 • 23
  Feb

  Rechten op software, een blinde vlek?

  Aan het gebruik van software kleven risico’s. Met name voor bedrijfskritische software zitten die risico’s in de afhankelijkheid van software. Hoe lang draait uw organisatie door zonder de met software vastgelegde gegevens?
  Lees verder...
 • 17
  Feb

  In Nederland ook het recht om vergeten te worden?

  Het recht om vergeten te worden houdt in dat de verwerker van persoonsgegevens op verzoek van de betrokkene moet stoppen met het verwerken van de persoonsgegevens en deze moet verwijderen. Het Europese Hof van Justitie heeft in het Costeja-arrest bevestigd, dat dat recht ook bestaat onder de huidige privacyrichtlijn (95/46/EG).
  Lees verder...
 • 15
  Feb

  Checklist informatiebeveiliging in geval van vertrek personeel

  Het komt regelmatig voor dat werknemers uw organisatie (definitief) verlaten. Vanuit het oogpunt van informatiebeveiliging brengt dat risico's met zich mee. In dit artikel een overzicht van maatregelen (exit-strategie) die u kunt nemen om die risico's te minimaliseren.
  Lees verder...
 • 13
  Feb

  Een testament voor ZZP-ers in de IT

  Het komt voor. Softwareondernemingen die voor hun continuïteit afhankelijk zijn van één persoon, die als ZZP-er of DGA werkzaam is. Deze bedrijven kunnen bedrijfskritische software leveren, zodat ook licentienemers worden bedreigd.
  Lees verder...