Blogoverzicht

 • 12
  Feb

  Wat kun je doen tegen phishing?

  Iedereen kent ze wel: de e-mails, die van je bank afkomstig lijken te zijn en je vragen om je gegevens in te voeren of een link te volgen. Wat kun je er tegen doen?
  Lees verder...
 • 11
  Feb

  Wat zijn de risico’s bij embedded software?

  Software wordt steeds vaker geïntegreerd in een producten en machines. Denk niet alleen aan mobiele telefoons, maar ook aan verkeerslichten, windmolens en koelingssystemen.
  Lees verder...
 • 10
  Feb

  Mag je merknamen gebruiken van een ander bij Adwords?

  Veel bedrijven maken gebruik van Google AdWords, waarmee je door middel van een campagne zoekwoorden kunt koppelen aan online reclame. Maar mag je bij deze zoekwoorden ook merknamen gebruiken van een ander bedrijf of zelfs een concurrent?
  Lees verder...
 • 9
  Feb

  Hoe kun je een domeinnaam overdragen?

  U wordt domeinnaamhouder door een domeinnaam te registreren via een registrar. U kunt een domeinnaam overdragen aan een andere partij, wat dient u dan te doen?
  Lees verder...
 • 6
  Feb

  Een checklist voor informatiebeveiliging

  De IT-jurist krijgt doorgaans veel vragen op het gebied van informatiebeveiliging. In deze checklist wordt een overzicht gegeven van aandachtspunten, die kunnen helpen bij het inzichtelijk maken van eventuele verborgen risico's en het vergroten van het beveiligingsbewustzijn.
  Lees verder...
 • 5
  Feb

  De IT-jurist werkt mee aan boek “ICT trends 2015”

  De IT-jurist heeft als kennispartner van het ICT informatiecentrum een bijdrage geleverd aan het boek 'ICT trends 2015'. In het boek geven 34 kennispartners in honderd pagina's hun visie op trends en ontwikkelingen rond bedrijfssoftware en andere zakelijke ICT oplossingen.
  Lees verder...
 • 4
  Feb

  Hoe kun je auteursrechten op software registreren?

  In dit artikel staat de registratie van het auteursrecht op software centraal. Het auteursrecht geeft de maker van een werk een tijdelijk monopolie op de exploitatie ervan. Om een werk te zijn in de zin van de auteurswet moet het gaan om een werk van wetenschap, letterkunde of kunst.
  Lees verder...
 • 3
  Feb

  Domeinnamen en privacy

  Indien u een domeinnaam wilt registreren in Nederland, kunt u dit regelen via een zogenaamde registrar. Er zijn een aantal gegevens van u nodig bij de registratie van een domeinnaam. Hoe wordt nu omgegaan met deze gegevens in het kader van uw privacy?
  Lees verder...