Blogoverzicht

 • 9
  Jan

  ICT trends 2015 vanuit het IT-juridische perspectief

  In 2014 zijn er een aantal belangrijke ontwikkelingen geweest op het gebied van IT-recht. Ook zal 2015 weer een jaar zijn waar wij verwachten, dat er verschillende IT-juridische aspecten van belang kunnen zijn voor zowel IT-leveranciers als IT-gebruikers. In dit artikel wordt voor drie onderwerpen een vooruitblik gegeven.
  Lees verder...
 • 6
  Jan

  Hoe bewijs je dat je auteursrechthebbende bent op software?

  De ervaring leert ons dat het nog al eens wordt vergeten om goede schriftelijke afspraken te maken ten aanzien van de intellectuele eigendomsrechten op software, wanneer verschillende partijen samenwerken.
  Lees verder...
 • 5
  Jan

  In hoeverre mag je software kopiëren?

  In eerste instantie mag software niet zomaar gekopieerd worden. Er is namelijk sprake van auteursrecht op software en de gebruiksrechten voor de gebruiker zijn vaak geregeld in de licentieovereenkomst. Zonder toestemming van de auteursrechthebbende mag je de software niet zomaar kopiëren, maar er zijn echter een aantal wettelijke uitzonderingen.
  Lees verder...
 • 28
  Dec

  Een checklist voor software escrow

  Bij software escrow wordt een contract gesloten waarbij de softwareleverancier de betreffende software bij een derde in bewaring geeft. Vaak worden dergelijke regelingen opgezet om de continuïteit voor de organisatie van de klanten van de softwareleverancier te waarborgen.
  Lees verder...
 • 17
  Dec

  De Facebook voorwaarden

  Er is veel te doen over de nieuwe Facebook voorwaarden. Op Facebook zelf zijn er de afgelopen tijd veel reacties door Facebook-gebruikers geplaatst, waaronder ook deze verklaring:
  Lees verder...
 • 16
  Dec

  Extended software lifecycle management

  De IT-sector is in enkele tientallen jaren enorm gegroeid. Een van de redenen hiervoor is de toenemende inzet van software bij de ondersteuning van allerlei bedrijfsprocessen en de aansturing van apparatuur en machines.
  Lees verder...
 • 11
  Dec

  Advies voor juridische adviseurs

  Als jurist (advocaat, notaris, bedrijfsjurist, etc.) kunt u niet op alle rechtsgebieden specialist zijn. Bovendien volgen de ontwikkelingen binnen het IT-recht elkaar in hoog tempo op en is kennis op dat terrein steeds meer gevraagd. Intellectuele eigendomsrecht, privacyrecht en webwinkelrecht zijn echter complete vakgebieden.
  Lees verder...
 • 8
  Dec

  Welke regelgeving is van toepassing op de IT-notaris?

  Hieronder treft u een beknopt overzicht van wet- en regelgeving, die van belang is bij de praktijk van een IT-notaris.
  Lees verder...