Blogoverzicht

 • 14
  Oct

  De IT-jurist spreekt op het Jaarcongres van ECP

  Op 20 november 2014 vindt het Jaarcongres ECP plaats in Den Haag. Op het Jaarcongres ECP komen nieuwe ontwikkelingen, de sociale, maatschappelijke én economische impact van ICT en mogelijkheden tot samenwerking aan bod. Dit jaar staat het Jaarcongres ECP in het teken van: Doorbraak. Innovatie. Maatschappij.
  Lees verder...
 • 13
  Oct

  Checklist elektronisch factureren

  Het gebruik maken van facturen is verplicht voor bedrijven en in sommige gevallen ook voor consumenten. Tegenwoordig maken steeds meer organisaties, met name webwinkelhouders, gebruik van elektronisch factureren. Hieronder treft u een checklist waarop u moet letten bij elektronisch factureren:
  Lees verder...
 • 1
  Oct

  Mag ik een niet betalende klant afsluiten van mijn dienstverlening?

  Naar aanleiding van onze eerdere blog, waarin werd besproken of een websitebouwer zijn auteursrecht kan inzetten om een klant tot betalen te dwingen, hebben we diverse vragen gekregen uit het veld. Stel: u bent IT-leverancier en levert bijvoorbeeld webwinkelomgevingen, software of hosting. Hoe kunt u dan het beste omgaan met niet betalende klanten? Mogen deze worden afgesloten?
  Lees verder...
 • 29
  Sep

  De IT-jurist spreekt bij het ICT Accountancy Jaarcongres

  Dinsdag 11 november 2014 is De IT-jurist uitgenodigd om te spreken tijdens het ICT Accountancy Jaarcongres in Hoevelaken, welke voor het 13e jaar op rij wordt georganiseerd.
  Lees verder...
 • 10
  Sep

  Een risicometer voor softwaregebruik

  Deze risicometer is bedoeld voor softwaregebruikers als instrument om afhankelijkheid en kwetsbaarheid te meten. Het is een raamwerk waarmee u het risico kunt meten, dat uw organisatie loopt bij het overstappen naar een nieuw softwarepakket.
  Lees verder...
 • 5
  Sep

  Checklist preventief IT-juridisch beleid

  Onderstaande checklist is bedoeld voor organisaties, die actief juridisch preventief beleid willen voeren op het gebied van IT. De checklist geeft organisaties een houvast bij het inventariseren van risico's, die volgen uit het gebruik van informatietechnologie.
  Lees verder...
 • 1
  Sep

  To-do list continuïteit software van ZZP-er

  Het komt geregeld voor dat organisaties voor hun IT afhankelijk zijn van een externe zelfstandige. Denk bijvoorbeeld voor het systeembeheer of voor het onderhoud en doorontwikkeling van bedrijfskritische software. Met name in het laatste geval is het van belang om de continuïteit te borgen. Er spelen immers niet alleen de reguliere bedrijfsrisico’s, maar ook gezondheids- en overlijdensrisico’s.
  Lees verder...
 • 28
  Aug

  NDA – regel de bescherming van je idee en bedrijfsgeheim

  Wat te doen als je een gouden idee of know-how hebt en je hier geld mee wilt gaan verdienen? Hoe zorg je er voor dat je de informatie kunt voorleggen aan investeerders of andere geïnteresseerden, zonder dat deze er op eigen houtje mee aan de haal gaan? Regel het goed met een non-disclosure agreement (NDA).
  Lees verder...