Blogoverzicht

 • 20
  Oct

  Stichting IT-notaris en NVBI organiseren symposium op 7 november 2017

  Een informatief symposium, met twee lustrums als feestelijke aanleiding. Thema: hoe beschermen en waarderen we intellectueel eigendom in de huidige informatiemaatschappij? Het IT-notariaat biedt uitkomst, versterkt door de onafhankelijk informatica-deskundigen van de NVBI.
  Lees verder...
 • 12
  Oct

  Hoe gaat Netflix om met jouw persoonsgegevens?

  Alleen in Nederland heeft Netflix al meer dan 2 miljoen gebruikers, wereldwijd meer dan 100 miljoen. Als je gebruik maakt van Netflix, maakt Netflix gebruik van je persoonsgegevens en kunnen jouw gegevens worden verstrekt aan derden.
  Lees verder...
 • 10
  Oct

  Handhaving van auteursrechten op software

  Onlangs heeft een rechter zich uitgesproken over een casus met betrekking tot handhaving van auteursrecht op software. In de casus ging het om een incasso- en deurwaarderskantoor, die een webdesignbureau opdracht heeft gegeven tot het ontwikkelen van een gebruikersportal voor hun kantoor. Uiteindelijk ontstaat echter conflict over de auteursrechten op de software.
  Lees verder...
 • 5
  Oct

  De IT-jurist spreekt bij het ICT Accountancy Jaarcongres 1 november 2017

  Op woensdag 1 november 2017 wordt voor het 16e jaar op rij het ICT Accountancy Jaarcongres gehouden. Ook deze keer zal De IT-jurist een gedeelte van deze dag voor zijn rekening nemen, dit jaar op het gebied van de privacywetgeving.
  Lees verder...
 • 24
  Jul

  Is het mogelijk om een externe Functionaris Gegevensbescherming aan te stellen?

  Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming wordt de Functionaris Gegevensbescherming aangewezen op grond van zijn professionele kwaliteiten en, in het bijzonder, zijn deskundigheid op het gebied van de wetgeving en de praktijk inzake gegevensbescherming en zijn vermogen de hierboven genoemde taken te vervullen.
  Lees verder...
 • 18
  Jul

  Wat zijn smart contracts?

  Op blockchainpilots.nl staan inmiddels tientallen Nederlandse Blockchainpilot-projecten. Steeds meer partijen verkennen de mogelijkheden van blockchaintechnologie, waarbij o.a. wordt gekeken of het gebruik van smart contracts sommige processen efficiënter en veiliger kan maken. Wat zijn nou eigenlijk smart contracts en wat is de juridische status daarvan?
  Lees verder...
 • 22
  Jun

  Juridische aspecten van bitcoin

  Er wordt de laatste tijd veel aandacht besteed in de pers aan de bitcoin en andere cryptovaluta. De waarde van deze digitale valuta stijgen de laatste tijd behoorlijk. Steeds vaker komen bij ons ook vragen binnen over juridische aspecten van cryptovaluta.
  Lees verder...
 • 21
  Jun

  Versterking positie curator: de betekenis voor hosting- en Cloud providers

  In 2014 hebben wij een blog geplaatst over een wetsvoorstel “Versterking positie curator”. Vanaf 1 juli 2017 treedt dit wetsvoorstel in werking. Wat betekent dit voor hosting- en Cloud providers?
  Lees verder...