Blogoverzicht

 • 19
  Jun

  Verwerking persoonsgegevens van kinderen: hoe hoog ligt de lat?

  Welke ouder heeft ooit meegemaakt dat een zoon of dochter permissie vroeg voor de verwerking van hun persoonsgegevens door aanbieders van internetdiensten: social media, spelletjes of apps?
  Lees verder...
 • 6
  Jun

  De elektronische handtekening, hoe zat het ook alweer?

  Als gevolg van de digitalisering van onze samenleving wordt een toenemend percentage van alle transacties niet meer fysiek, maar elektronisch afgehandeld. In de digitale wereld is het niet eenvoudig om, met voldoende zekerheid, de identiteit van betrokken partijen vast te stellen.
  Lees verder...
 • 31
  May

  Overview IT-recht, editie 2017, is nu uit!

  Het boekje van De IT-jurist: "Overview IT-recht, editie 2017", is nu uit. Deze versie is bijgewerkt in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze editie is nu uit en te bestellen via info@it-jurist.nl. De kosten voor een hardcopy-exemplaar zijn € 14,95 exclusief BTW en verzendkosten.
  Lees verder...
 • 10
  May

  De IT-jurist heeft meegeschreven aan het boekje

  Over de toepassing, selectie en eigenschappen van software die u helpt bij het beheer van contracten. Uw organisatie beschikt over tientallen, honderden of meer contracten met klanten, toeleveranciers, personeel, enz. Het op tijd naleven van hieruit voortvloeiende rechten en plichten is lastig, juist omdat er zoveel is om bij te houden.
  Lees verder...
 • 9
  May

  Een casus over de publicatieplicht op veilingwebsites

  In deze zaak ging het om een partij (hierna: de eisende partij), die de websites www.veilingnotaris.nl en www.veilingbiljet.nl exploiteert en de daar bijhorende handelsnamen voert. De website wordt gebruikt voor het aankondigen van executieveilingen van woningen en bedrijfspanden.
  Lees verder...
 • 21
  Apr

  Wat zijn de taken en bevoegdheden van de Autoriteit Persoonsgegevens?

  Onlangs gaf de voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens in een krantenartikel aan, dat er mogelijk torenhoge boetes worden uitgedeeld aan bedrijven, die slordig omgaan met persoonsgegevens, ook indien er geen sprake is van grove schuld. Wat zijn eigenlijk de taken en bevoegdheden van de Autoriteit Persoonsgegevens?
  Lees verder...
 • 18
  Apr

  Is deze tekst eigenlijk wel van mij? Over auteursrecht

  Je hebt een website en daar wil je een tekst op plaatsen die je niet zelf hebt geschreven. Een krantenartikel bijvoorbeeld, of een foto. Mag dat zomaar zonder bronvermelding? Het antwoord is nee. Offline is dat de regel, en online ook. Dat komt door het auteursrecht.
  Lees verder...
 • 23
  Mar

  Weer een Nederlandse Usedsoft-casus

  In een eerdere blog hebben we aangegeven, dat de Usedsoft-leer tevens van toepassing is voor Nederlandse afnemers van software. In een recente Nederlandse casus wordt nu ook door de rechter bepaald dat er ook sprake is van uitputting, als er sprake is van server-software.
  Lees verder...