Blogoverzicht

 • 12
  Jul

  Instagram moet persoonsgegevens afgeven

  In een recent vonnis van de kort-gedingrechter van de Rechtbank Noord-Holland, is Instagram verplicht tot het afgeven van de NAW-gegevens achter haar account. De rechter baseert zijn beslissing op het Lycos/Pessers-arrest van de Hoge Raad, dat dateert van 2005. Hoe werd dat arrest in de Instagram-casus toegepast?
  Lees verder...
 • 30
  Jun

  De IT-jurist spreekt bij het ICT Accountancy Jaarcongres 2 november 2016

  Op woensdag 2 november 2016 wordt voor het 15e jaar op rij het ICT Accountancy Jaarcongres gehouden. Ook deze keer zal De IT-jurist een gedeelte van deze dag voor zijn rekening nemen, dit jaar op het gebied van de privacywetgeving.
  Lees verder...
 • 28
  Jun

  Wat is er aan de hand in de Blockchain-wereld?

  Er is veel te doen op dit moment op het gebied van de Blockchain-technologie, na het DAO incident van vrijdag 17 juni 2016. Na ons bezoek aan de Dutch Blockchain Conference in Amstelveen en het Blockchain-congres van de Rijksuniversiteit Groningen, volgt hier een korte update met betrekking tot de wereld van Blockchain.
  Lees verder...
 • 17
  Jun

  Boetes uitgedeeld voor uitwisseling op basis van Safe Harbor

  In Duitsland zijn voor het eerst boetes uitgedeeld aan bedrijven die persoonsgegevens aan een organisatie van de VS doorgaven op basis van de Safe Harbor beschikking. Deze beschikking is echter ongeldig verklaard door het Europese Hof van Justitie, omdat onder Safe Harbor de bescherming van persoonsgegevens onvoldoende werd gewaarborgd. Een update over de actualiteit.
  Lees verder...
 • 10
  Jun

  Hoe werkt de WBSO voor IT-bedrijven?

  Wij begeleiden met enkele regelmaat klanten, die gebruik maken van de WBSO-regeling. WBSO staat voor de Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk en houdt in dat de financiële lasten voor bedrijven op dit gebied kunnen worden verlaagd. Welke werkzaamheden komen in aanmerking voor de WBSO?
  Lees verder...
 • 3
  May

  Hoe om te gaan met contractmanagement in de IT?

  Contractmanagement is een term die een brede lading dekt. Hieronder valt ten eerste het opstellen, beoordelen, onderhandelen en afsluiten van dan wel over contracten. Van contractmanagement maakt ten tweede ook het contractbeheer deel uit.
  Lees verder...
 • 2
  May

  De IT-jurist spreekt 16 juni a.s. op congres “Digitaal Zakendoen en eID”

  De IT-jurist is uitgenodigd door het Onderzoeksbureau GBNED om te spreken op het congres “Digitaal Zakendoen en eID”. Dit congres is een initiatief van Platform Identity Management Nederland en ECP. Hieronder treft u enige nadere informatie.
  Lees verder...
 • 20
  Apr

  De IT-jurist heeft meegeschreven aan boek 'Master data management'

  De IT-jurist heeft als kennispartner van het ICT informatiecentrum een juridische bijdrage geleverd aan het boek 'Master data management'. Master data management (MDM) zorgt voor eenduidig gebruik van de belangrijkste data in bedrijfsprocessen.
  Lees verder...