Blogoverzicht

 • 6
  Apr

  Wat houdt PSD2 in?

  PSD staat voor: Payment Service Directive (PSD2 is een actualisatie van PSD uit 2007) en betreft de regulering van betalingsdiensten binnen Europa. Deze richtlijn zal vanaf 2018 ook in Nederland gaan gelden. PSD2 moet innovatie, concurrentie en efficiëntie bevorderen op het gebied van betaaldiensten. Wat gaat er wijzigen?
  Lees verder...
 • 1
  Apr

  De Europese Privacyverordening zit er aan te komen

  Wellicht bent u nog maar net bijgekomen van de nieuwe meldplicht datalekken, maar de volgende wetgeving op het gebied van privacy zit er al weer aan te komen: de Europese Privacyverordening.
  Lees verder...
 • 17
  Mar

  De IT-jurist heeft meegeschreven aan boek 'Salesforce'

  De IT-jurist heeft als kennispartner van het ICT informatiecentrum een bijdrage geleverd aan het boek 'Salesforce'. De bijdrage van De IT-jurist behelst met name de juridische aspecten van werken in de cloud.
  Lees verder...
 • 24
  Feb

  In hoeverre mag je aansprakelijkheid uitsluiten in IT-contracten?

  De rechter heeft zich onlangs uitgesproken over een casus, waarbij er sprake was van een geschil over de uitsluiting van aansprakelijkheid in een IT-contract.
  Lees verder...
 • 12
  Feb

  Adviesoverdatalekken.nl

  Momenteel krijgen wij enorm veel vragen binnen over de nieuwe meldplicht datalekken. Dit heeft ons er toe gebracht om daartoe een speciale landingspagina te maken voor informatie over datalekken: www.adviesoverdatalekken.nl.
  Lees verder...
 • 3
  Feb

  Safe Harbor wordt Privacy Shield, en nu?

  Op 2 februari jl hebben de EU en de VS na een lange onderhandeling een “akkoord”, genaamd de Privacy Shield, bereikt over de opslag van privégegevens van Europeanen op Amerikaanse servers.
  Lees verder...
 • 27
  Jan

  Weer groei webwinkels, houd rekening met juridische aspecten

  Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben de pure webwinkels in 2015 bijna 17 procent meer omgezet, dan in 2014. Het CBS maakt daarbij tevens de vergelijking met de groei bij de totale detailhandel, die slechts 1 procent is.
  Lees verder...
 • 25
  Jan

  Beslisboom Datalekken

  Voor onze klanten hebben wij aan de hand van de beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens een datalekken-beslisboom opgesteld. Dit schema laat zien: 1. of de Meldplicht Datalekken voor uw organisatie van toepassing is, 2. of er sprake is van een datalek binnen uw organisatie en 3. of en hoe dat datalek gemeld dient te worden.
  Lees verder...