2
May
2016

De IT-jurist spreekt 16 juni a.s. op congres “Digitaal Zakendoen en eID”

De IT-jurist is uitgenodigd door het Onderzoeksbureau GBNED om te spreken op het congres “Digitaal Zakendoen en eID”. Dit congres is een initiatief van Platform Identity Management Nederland en ECP. Hieronder treft u enige nadere informatie.

Kennisplatform administratieve software

Het congres "Digitaal Zakendoen en eID", een initiatief van Platform Identity Management Nederland en ECP  biedt op donderdagmiddag 16 juni a.s. ruimte aan het "Kennisplatform administratieve software", een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED en ECP.

De belangrijkste doelstelling van dit kennisplatform is het bij elkaar brengen van kennis op het gebied van (innovatieve) ontwikkelingen en softwareleveranciers. Ditmaal ook gericht op medewerkers in de accountancy en auditsector die goed geïnformeerd willen zijn.

Op het programma van het Kennisplatform op donderdagmiddag 16 juni a.s. staan dan ook de volgende onderwerpen:

  1. Meldplicht datalekken en Safe Harbor / Privacy Shield actualiteiten; deze sessie wordt ingevuld door De IT-jurist bekend van onder meer het rapport "Meldplicht datalekken: inleiding met een juridisch kader" dat gratis beschikbaar is. Meer over rapport: meldplicht datalekken.
      
  2. Een keurmerk voor software en clouddiensten; deze sessie wordt ingevuld door Zeker Online, opgericht door softwareleveranciers van online boekhouden in samenwerking met de Belastingdienst. En de recente samenwerking met het CIP (Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming).
         
  3. Elektronisch factureren met UBL in een Europees kader; Elektronisch factureren op basis van UBL is ook in Nederland inmiddels een feit en wordt steeds meer ingezet door het bedrijfsleven en de accountancy. 

    CEN TC434 geeft invulling aan de opdracht vanuit de Europese Commissie (EC) om te komen tot ‘de ontwikkeling van één EU norm wat betreft een Europese factuur. Er vindt een syntax mapping plaats met een beperkt aantal syntaxen, waaronder UBL. Deze sessie wordt ingevuld door Dennis Krukkert van TNO. Dennis is al ruimte tijd betrokken bij UBL in relatie tot elektronisch factureren.

Deelnemers aan deze bijeenkomst van het Kennisplatform administratieve software hebben automatisch gratis toegang tot het congres "Digitaal Zakendoen en eID".

Congres Digitaal Zakendoen en eID 

“Het nieuwe normaal” is de subtitel van het congres Digitaal Zakendoen en eID op 16 juni in Bunnik.

Voor de 11e keer organiseren Platform Identity Management Nederland (PIMN) en ECP de update over elektronische identiteiten (eID) in relatie tot digitaal zakendoen.

Net als vorig jaar zijn er workshops over de e-Overheid, e-Factureren, datakwaliteit (“ken uw klant”) en Trustdiensten. Leveranciers en overheid laten zien wat zij u om uw ondernemen efficiënter te maken. Nederland handelsland, transactieland heeft een groot belang bij een betrouwbare en efficiënte infrastructuur voor digitaal afwikkelen van zaken. We hebben TNO, het Privacy & Identity laboratorium gevraagd om mee te denken over de pluspunten van goed (id)databeheer.

Gratis aanmelden Kennisplatform en congres op 16 juni a.s.

Meldt u aan voor gratis deelname aan het Kennisplatform administratieve software.