29
Sep
2014

De IT-jurist spreekt bij het ICT Accountancy Jaarcongres

Dinsdag 11 november 2014 is De IT-jurist uitgenodigd om te spreken tijdens het ICT Accountancy Jaarcongres in Hoevelaken, welke voor het 13e jaar op rij wordt georganiseerd.

De ontvangst is vanaf 09.15 uur met koffie en bezoek aan de informatiemarkt.

Het programma is als volgt samengesteld:

10.00 uur
Inleiding door de dagvoorzitter, Guus Ham, NOVAK.

10.15 uur
RGS (Referentie grootboekschema); overview over de betekenis en de structuur van RGS.
Door Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED.

10.30 uur
RGS en de werking daarvan;
Presentaties, uitleg en demo’s van de werking van RGS via software en beantwoorden van vragen. Hier komt antwoord op vragen aan de orde, zoals:
- Moet u als gebruiker RGS zelf implementeren?
- Op welke wijze kan een bestaand rekeningschema aan RGS gekoppeld worden?
- Welke rol speelt RGS in de relatie boekhoud- versus rapportagesoftware?
Door: Albert Roos,Twinfield, en Arthur Moenaf, CaseWare | Roos Timmermans, UNIT4 | Ingeborg Walbrecht, Visma Software | Rob Aengenent, Reeleezee | Kees Schaap, ISEEMORE | Erik Vreekamp, Infine Software.

11.30 uur
Juridische aandachtspunten bij het gebruik van software en online diensten;
Welke juridische betekenis hebben de licentievoorwaarden van mijn leverancier? Hoe moet ik omgaan met een conflict over het functioneren van de software? En hoe is de continuïteit van mijn informatiesysteem geborgd, als er zich een calamiteit bij mijn leverancier voordoet? Deze en andere aandachtspunten komen aan bod in een presentatie door mr. M.H. Kamps (André) en mr. J. Oordt (Jan-Willem) van De IT-Jurist. U kunt ter plaatse ook uw (juridische) vragen stellen.

12.15 uur
Pauze met broodjeslunch en bezoek aan de informatiemarkt.

13.15 uur
SRA Branche in Zicht: Benchmarking as a Service;
In de bespiegelingen over het accountantskantoor van de toekomst wordt meestal gewezen op het belang van een krachtige adviespraktijk. Sinds 2011 is SRA bezig met de opzet en uitrol van Branche in Zicht, een multimediaal adviesplatform voor haar leden. Naast online adviestools voor financieringsvraagstukken, prognoses en een bedrijfsscan kunnen kantoren gebruik maken van een unieke benchmarkdatabase, gevoed met inmiddels zo’n 50.000 jaarrekeningen. Tijdens de presentatie op het ICT Accountancy congres leggen Menno Kooreman en Marc Johnston van SRA uit hoe het platform werkt en welke stappen zijn of worden gezet om de content nog verder te verbeteren en het gebruiksgemak steeds groter te maken.

14.00 uur
Landschap Elektronisch factureren;
Elektronisch factureren wordt in de meeste gevallen toegepast bij uitgaande facturen door deze in PDF-formaat per email te versturen. Aan de inkomende kant worden facturen in PDF-formaat afgehandeld via toepassingen op het gebied van scannen en herkennen van boekingsdocumenten. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van standaard berichtformaten om facturen elektronisch uit te wisselen tussen leverancier en afnemer.
Door Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED.

14.15 uur
Elektronisch factureren in de accountancypraktijk;
Door Rob Veeken, Eijgen Financiële dienstverlening.

14.45 uur
Primeur: de UBL-ketentest;
Het meest gebruikte berichtformaat voor de afhandeling van dergelijke facturen is UBL. Steeds meer leveranciers van boekhoud- en andere bedrijfssoftware claimen gebruik te maken van UBL, waardoor elektronisch factureren tussen verschillende softwaresystemen steeds meer gebruik zal worden.
Gevraagd is aan leveranciers om via ketentesten (uitwisselen van UBL-facturen tussen verschillende boekhoudsystemen) het gebruik van UBL te laten zien.
Ervaar hoe Asperion, Exact, Reeleezee en Visma onderling daadwerkelijk elektronisch UBL-facturen uitwisselen die vervolgens automatisch geboekt worden.

15.30 uur
Pauze met bezoek aan de informatiemarkt.

16.00 uur
Scannen en herkennen van boekingsdocumenten;
Presentaties van mogelijkheden en beantwoorden van vragen o.l.v. Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED. Met medewerking van ELvy, Heeros, Scan sys en YUKI.

16.45 uur
Facturen elektronisch verwerken via een service;
go2UBL en eVerbinding tonen aan hoe facturen vanuit verschillende systemen en in verschillende formaten (ook facturen op papier!) uiteindelijk als elektronische factuur verwerkt kunnen worden.
Door Rob Tolstra, go2UBL en Johan Schaeffer , eVerbinding.

17.15 uur
De ICT Accountancy softwaregids 2015; Gerard Bottemanne van GBNED geeft een toelichting op de nieuwe uitgave: "De ICT Accountancy softwaregids 2015".

17.30 uur
Netwerken met een drankje en een hapje en bezoek aan de informatiemarkt.

18.30 uur
Einde bijeenkomst.

Kosten

De kosten voor het bijwonen van het congres bedragen 150 euro per persoon, inclusief koffie/thee en een broodjeslunch. Leden van Extendum, NOAB, NOVAK en de BSPD betalen een gereduceerd tarief van 120 euro. Genoemde tarieven zijn excl. BTW.

Speciaal vroegboektarief bedraagt 95 euro t/m 30 september 2014.

Aanmelden 

U kunt zich aanmelden via deze link.