11
Sep
2015

De IT-jurist werkt mee aan boek “Enterprise Mobility Management”

Het aantal mobiele apparaten dat zakelijk gebruikt wordt, is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dit stelt nieuwe eisen aan het beheer ervan. Hoe controleer je het gebruik van mobiele devices die ook thuis beschikbaar zijn? Hoe ga je om met Bring Your Own Device (BYOD), waarbij privé smartphones en tablets door medewerkers ook voor hun werk gebruikt worden? Wat betekent de enorme hoeveelheid devices die via Internet met elkaar in contact staan voor de dataveiligheid en privacy? Wat zijn de juridische consequenties hiervan en welke eisen moet u stellen aan beheer van licenties of bewaarplicht?

Het is duidelijk dat de toename in het gebruik van mobiele devices organisaties dwingt tot het maken van procedures en regels. Over al die aspecten, maar ook over trends en ontwikkelingen gaat dit door het ICT informatiecentrum (in samenwerking met De IT-jurist) samengestelde boekje. Als er meerdere mobiele devices gebruikt worden binnen uw organisatie, dan biedt dit boekje u een eyeopener voor de belangrijkste aandachtspunten daarbij.

Het boek is gratis (vanaf medio september 2015) beschikbaar via http://www.ictboekensite.nl/enterprise-mobility-management.

Samenwerking met ICT informatiecentrum

Het onafhankelijke ICT informatiecentrum publiceert boeken, websites, whitepapers, nieuwsbrieven en andere media over de selectie, implementatie en toepassing van ICT oplossingen. Jaarlijks maken meer dan 200.000 beslissers en meebeslissers in ICT projecten gebruik van deze gratis beschikbare kennis en informatie. Doel van de media is om beslissers te helpen bij het nemen van betere beslissingen over nieuwe ICT investeringen en vraagstukken. De content voor de media van het ICT informatiecentrum is afkomstig van meer dan 250 kennispartners. Zij zijn door het ICT informatiecentrum geselecteerd vanwege specifieke kennis en expertise rond één of meer actuele ICT thema's. De IT-jurist is één van deze kennispartners. 

Boek IT-jurist Enterprise Mobility Management