Opleidingen & cursussen

De IT-jurist biedt haar IT-juridische expertise ook in opleidingsvorm aan. Wij verzorgen cursusmiddagen, die geschikt zijn voor IT-managers, bedrijfsjuristen, inkopers en contractmanagers. De cursussen worden altijd verzorgd door een docent met een juridische en een docent met een technische achtergrond.

Op dit moment bieden wij cursussen met de volgende onderwerpen:

Continuïteit software, SaaS en cloud

Deze cursus is bestemd voor organisaties die IT leveren en organisaties die IT afnemen. Tijdens de cursus leert u hoe u de continuïteit van uw informatiesysteem vooraf kunt regelen. Daarbij wordt ingegaan op zowel de juridische als technische aspecten. Aan de hand van wetgeving en jurisprudentie wordt uitgelegd welke juridische continuïteitsrisico’s zijn verbonden aan het gebruik van informatietechnologie. Vervolgens wordt duidelijk gemaakt hoe u die risico’s kunt beperken met behulp technische en juridische maatregelen. Er is aandacht voor software-, SaaS- en cloud-oplossingen.

Open source compliancy

Deze cursus is bestemd voor softwareontwikkelaars en webbuilders, die gebruik (willen) maken van open source componenten. Er is aandacht voor de voordelen van open source, maar vooral ook voor de juridische verplichtingen die volgen uit de licenties die van toepassing zijn. Vervolgens leert u hoe u op gestructureerde wijze rekening kunt voldoen aan die verplichtingen en daarop controle kunt uitoefenen.

De cursussen kunnen desgewenst ook op klantlocatie worden aangeboden. De cursussen kosten € 250 excl. BTW per deelnemer, met een minimum van 6 deelnemers.