Samenwerking met IT-deskundigen

De ontwikkelingen in de IT-wereld volgen elkaar in hoog tempo op, terwijl de wetgever daar veel langzamer achteraan hobbelt. Voor adviseren over de juridische aspecten van informatietechnologie, is het daarom nodig dat De IT-jurist een technologisch fundament heeft. Basiskennis van informatiesystemen is daarvoor onvoldoende. De IT-jurist laat zich daarom constant voorlichten door IT-deskundigen (zoals bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging van Beëdigd Informaticadeskundigen) die actief zijn op het hoogste niveau. 

Er wordt samengewerkt met onder andere softwarespecialisten, IT-auditors, security-experts en informatie-architecten. Door de samenwerking zijn de juristen van De IT-jurist uitstekend in staat om de juridische betekenis en gevolgen van technologische ontwikkelingen vast te stellen. Concreet gevolg van de samenwerking is dan ook, dat er met regelmaat een IT-deskundige bij het gesprek tussen De IT-jurist en de klant aanschuift.

De technologische voortgang eist dat de IT-juristen alert en creatief zijn. De multidisciplinaire aanpak van de IT-jurist zorgt voor begrip over en weer en is een uitstekende basis voor een bestendige samenwerking.