Samenwerking met IT-deskundigen

De ontwikkelingen in de IT-wereld volgen elkaar in hoog tempo op, terwijl de wetgever daar veel langzamer achteraan hobbelt. Voor het geven van advies over de juridische aspecten van informatietechnologie, is het daarom nodig dat De IT-jurist een technologisch fundament heeft. Basiskennis van informatiesystemen is daarvoor onvoldoende. De IT-jurist laat zich daarom constant voorlichten door IT-deskundigen (zoals bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging van Beëdigd Informaticadeskundigen) die actief zijn op het hoogste niveau. 

Er wordt samengewerkt met onder andere softwarespecialisten, IT-auditors, security-experts en informatie-architecten. Door de samenwerking zijn de juristen van De IT-jurist uitstekend in staat om de juridische betekenis en gevolgen van technologische ontwikkelingen vast te stellen. Concreet gevolg van de samenwerking is dan ook, dat er met regelmaat een IT-deskundige bij het gesprek tussen De IT-jurist en de klant aanschuift.

De technologische voortgang eist dat de IT-juristen alert en creatief zijn. De multidisciplinaire aanpak van de IT-jurist zorgt voor begrip over en weer en is een uitstekende basis voor een bestendige samenwerking.