Softwaregebruiker

Iedere organisatie werkt met software. Soms alleen voor e-mail en tekstverwerking en soms worden vrijwel alle bedrijfsprocessen met software ondersteund. In ieder geval is software een steeds belangrijker productiemiddel, en zullen met behulp van software steeds meer taken kunnen worden geautomatiseerd.

Hoewel software steeds belangrijker wordt, kunt u bij het aanschaffen, implementeren en het gebruik daarvan te maken krijgen met allerlei juridische vraagstukken. Welke juridische betekenis hebben de licentievoorwaarden van mijn leverancier? Hoe moet ik omgaan met een conflict over het functioneren van de software? En hoe is de continuïteit van mijn informatiesysteem geborgd, als er zich een calamiteit bij mijn leverancier voordoet?

De IT-jurist ondersteunt u op alle fronten. Wij beoordelen voor u de voorwaarden die u door uw softwareleverancier krijgt voorgesteld en helpen u bij het opstellen van uw inkoopvoorwaarden. Verder kunnen wij bemiddelen in het geval van geschillen, en kunnen onze technisch experts een onafhankelijk oordeel geven over de kwaliteit van het geleverde. Graag staan wij u vrijblijvend te woord over de mogelijkheden.

Lees ook deze blogs, die interessant zijn voor de softwaregebruiker

De (wettelijke) verplichtingen van de softwaregebruiker

De rechtspositie van de softwaregebruiker in internationaal perspectief

Een introductie SaaS en ASP